ΚΟΥΖΙΝΑ
Κολοκυθόσουπα βελουτέ
Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 14:11
Υλικά περίπου 1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη, κομμένη σε μικρά κομμάτια 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, στα 6 2 μεσαία καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, σε μέτρια κομμάτια 2½ φλιτζ. τσαγιού γάλα 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο, ή 1 κουτ. σούπας σκόνη 1 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο αλάτι,…
Φριτάτα με πατάτες, μπρόκολο, φέτα και πάπρικα
Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 23:56
Υλικά 8 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 300 γρ. πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες 300 γρ. μπουκετάκια από μπρόκολο, κομμένα σε μικρά κομμάτια 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος) 1½ κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα 100 γρ. φέτα της αρεσκείας μας σε τρίμματα ξύσμα από…
Κέικ μπανόφι
Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 15:48
Χταπόδι ξιδάτο με πορτοκάλι και μάραθο
Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 13:02
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ Για το χταπόδι 500 γρ. χταπόδι, καθαρισμένο* 2 κ.σ. ξίδι 100 ml ξίδι μπαλσάμικο, λευκό 250 ml χυμό πορτοκαλιού 5 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού, ακέρωτου 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα ζάχαρη 1 κ.γ. μαραθόσπορο, σπασμένο Για το τελείωμα του πιάτου 80 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο 100 γρ. φινόκιο,…