Διαδικασία
Βγάζουμε την ετικέτα από το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα και το τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε νερό τόσο ώστε να το σκεπάζει μέχρι λίγο πάνω από τη μέση και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Μόλις αρχίσει το νερό να κοχλάζει, το αφήνουμε να βράσει για 3 ώρες, προσθέτοντας κάθε τόσο νερό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζουμε προσεκτικά το κουτί από το καυτό νερό με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε να κρυώσει κλειστό για περίπου 1 ώρα. Οταν το ανοίξουμε, το γάλα θα πρέπει να έχει πήξει ακόμη περισσότερο και να έχει πάρει το χρώμα της καραμέλας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα διαστάσεων 20x10 εκ. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βανιλίνη και ένα-ένα τα αυγά. Επειτα, ρίχνουμε το μείγμα με το κοσκινισμένο αλεύρι και τα 100 γρ. γάλα και χτυπάμε για λίγο ακόμη, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε στη φόρμα τη μισή ποσότητα από τη ζύμη. Στρώνουμε από πάνω τη μισή (ή και λίγη παραπάνω) ποσότητα από το καραμελωμένο ζαχαρούχο. Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις απλώνουμε πάνω από το καραμελωμένο ζαχαρούχο, φροντίζοντας να κρατήσουμε λίγες για το γαρνίρισμα και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 - 60 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για περίπου 1 ώρα και το ξεφορμάρουμε.
Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σφιχτή σαντιγί. Απλώνουμε τη σαντιγί στην επιφάνεια του κέικ και διακοσμούμε με τις φετούλες μπανάνας που έχουμε κρατήσει. Αραιώνουμε το ζαχαρούχο που έχει περισσέψει με τη 1 - 2 κουταλιές γάλα και με ένα κουταλάκι ή με ένα πιρούνι σχηματίζουμε γραμμές πάνω στη σαντιγί.
Συμβουλές
- Για να μη μαυρίσουν οι φετούλες μπανάνας, τις ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού.