ΚΟΥΖΙΝΑ

Σοκολατένιος Χριστουγεννιάτικος Κορμός
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 13:39

Υλικά: 5 αυγά 175 γρ. σοκολάτα υγείας 180 γρ. ζάχαρη 250 ml κρέμα γάλακτος Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα Ένα ρηχό ταψάκι 31cm x13cm
Υλικά 4 χοιρινές μπριζόλες, πάχους περίπου 2 - 3 εκ. 40 ml ελαιόλαδο 1 μέτριο καρότο, καθαρισμένο 1 μικρή πατάτα, καθαρισμένη 3 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένο τα φύλλα από 4 - 5 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα 1 κουτ. σούπας μουστάρδα (της αρεσκείας μας) 150 ml λευκό, ξηρό κρασί 150 ml νερό, ζεστό ο χυμός από 1/2 λεμόνι…
Υλικά 400 γρ. κιμάς από κοτόπουλο (ανάμεικτος από στήθος και μπούτι, χωρίς τις πέτσες, περασμένος μία φορά από τη μηχανή στο χοντρό κόσκινο) 400 γρ. ριγκατόνι 1/2 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για άλειμμα 1 ντομάτα μεγάλη, ξεφλουδισμένη και τριμμένη τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο…

Αμανιτοκεφτέδες
Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2014 13:06

Ένα από τα "μεζεδλίκια" που φιγουράρει συχνά πυκνά το χειμώνα στο τραπέζι των απανταχού Λέσβιων είναι τα μανιτάρια κοινώς οι προτοκαλοκόκκινοι και ζουμεροί "αμανίτες". Με τις πρώτες βροχές και τα κρύα οι λάτρεις τους οργώνουν δάση και βουνά επιδιδόμενοι στο μάζεμα τους που είναι μία ιδιαίτερα αναζωογονητική διαδικασία. Ωστόσο αυτό που έχει υπεραξία είναι πόσο…

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ