ΚΟΥΖΙΝΑ

Τάρτα ροκφόρ
Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 13:12

ΥΛΙΚΑ  (για 1 ταρτιέρα διαμέτρου 27 εκ.) Για τη βάση 325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 175 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε κομμάτια 3 γρ. αλάτι 3 γρ. ζάχαρη 1 αβγό 30 ml κρύο νερό Για τη γέμιση 225 γρ. κρεμώδες τυρί τύπου Philadelphia 225 γρ. ροκφόρ (ή άλλο μπλε τυρί της αρεσκείας μας) 2-3…
Υλικά Για τις κροκέτες 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας κόψουν κιμά από μπούτι και στήθος κοτόπουλου, χωρίς τις πέτσες, και να τον περάσουν μία φορά) 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα, ή φρέσκος κόλιανδρος (αν σας αρέσει, θα βρείτε σε μερικά σούπερ μάρκετ ή στην κεντρική αγορά) 2 σκελίδες…

Πανακότα σοκολάτας σε μπισκότο καρυδιού
Κυριακή, 04 Ιανουαρίου 2015 18:33

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 8 φορμάκια) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΚΟΤΑ 5 φύλλα ζελατίνης των 5 γρ. το καθένα 200 γρ. μαύρη σοκολάτα, 70% περιεκτικότητα σε κακάο, ψιλοκομμένη 300 ml γάλα                                        Κτήμα Μοντοφώλι: Το βανιλάτο άγγιγμα του κρασιού στον ουρανίσκο συνοδεύει ιδανικά τη γλυκιά, μέτριας λιπαρότητας πανακότα, σμίγοντας αρμονικά σε ένα μπουκέτο αρωμάτων από ξηρούς καρπούς, καραμέλα και…

Αγιασώτικη Βασιλόπιτα
Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014 14:10

Μοναδική στο είδος της καθώς αποτελείται από στρώσεις καλοανοιγμένων μυρωδάτων φύλλων ζύμης,  η βασιλόπιτα Αγιάσου, αποτελεί ένα γλυκό έδεσμα που αναζητά κανείς όλο το χρόνο. Περίοπτη η θέση της στο τραπέζι μας παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς. Τα βήματα παρασκευής της απαιτούν τεχνική και επιμονή για ένα επιτυχημένο και συνάμα παραδοσιακό αποτέλεσμα. Και του χρόνου!!

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ