ΚΟΥΖΙΝΑ

Υλικά για ταψί περίπου 32x38 εκ., για 8 άτομα: 500 γρ. σπαγκέτι 300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και ψιλοκομμένα 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 200 ml κρέμα γάλακτος (μπορούμε να βάλουμε και light) 100 ml φρέσκο γάλα 150 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη το ξύσμα από 1 μικρό ακέρωτο πορτοκάλι…
  2 κιλά «παϊδάκια» από αρνίσιο μπούτι 1/2 κουτ. σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, χοντροκομμένα ή φρέσκο θυμάρι (τα φρέσκα αυτά μυρωδικά τα βρίσκουμε πλέον σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε ενημερωμένα μανάβικα αλλά και σε φυτώρια) ή 1½ κουτ. σούπας ξερή ρίγανη ή θυμάρι, τριμμένα 70 γρ. (1/3 φλιτζ.…

Μοσχάρι λεμονάτο με μπρόκολο
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016 13:58

Υλικά για 4 άτομα: 800 γρ. μοσχάρι, κατά προτίμηση από ελιά, κομμένο σε κύβους περίπου 3 εκ. 1 μεγάλο μπρόκολο ή 2 μικρότερα (περίπου 1.200 γρ.), χωρισμένα σε μικρά μπουκετάκια 1 μέτριο κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ 1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη, ψιλοκομμένη 1/2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, καλά κοπανισμένος (είναι ο αποξηραμένος σπόρος του μάραθου και τον…

Μπακαλιαράκια τηγανητά πεταλούδες
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 13:50

Υλικά (για 5-6 άτομα) 8-10 φρέσκα μπακαλιαράκια, καθαρισμένα 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και ξύσμα από ½ ακέρωτο λεμόνι, για το άλειμμα από 6 κ.σ. αλεύρι και φρυγανιά, τριμμένη 2 κ.σ. σκόνη αμυγδάλου (προαιρετικά) από 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα, αλάτι και πιπέρι έ.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ