ΚΟΥΖΙΝΑ
Σπαγκέτι φούρνου με πλευρώτους και γραβιέρα
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 13:29
Υλικά για ταψί περίπου 32x38 εκ., για 8 άτομα: 500 γρ. σπαγκέτι 300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και ψιλοκομμένα 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 200 ml κρέμα γάλακτος (μπορούμε να βάλουμε και light) 100 ml φρέσκο γάλα 150 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη το ξύσμα από 1 μικρό ακέρωτο πορτοκάλι…
Αρνίσια «παϊδάκια» με μουστάρδα, χοντρό αλάτι και ρίγανη
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 12:35
2 κιλά «παϊδάκια» από αρνίσιο μπούτι 1/2 κουτ. σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, χοντροκομμένα ή φρέσκο θυμάρι (τα φρέσκα αυτά μυρωδικά τα βρίσκουμε πλέον σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε ενημερωμένα μανάβικα αλλά και σε φυτώρια) ή 1½ κουτ. σούπας ξερή ρίγανη ή θυμάρι, τριμμένα 70 γρ. (1/3 φλιτζ.…
Μοσχάρι λεμονάτο με μπρόκολο
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016 13:58
Υλικά για 4 άτομα: 800 γρ. μοσχάρι, κατά προτίμηση από ελιά, κομμένο σε κύβους περίπου 3 εκ. 1 μεγάλο μπρόκολο ή 2 μικρότερα (περίπου 1.200 γρ.), χωρισμένα σε μικρά μπουκετάκια 1 μέτριο κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ 1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη, ψιλοκομμένη 1/2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, καλά κοπανισμένος (είναι ο αποξηραμένος σπόρος του μάραθου και τον…