Ψάρι βραστό στην κατσαρόλα από την Λήμνο

  • Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 14:23

Υλικά

μεγάλα ψάρια (συναγρίδα, σκορπίνα)

πατάτες

2   κρεμμύδια

1 πιπεριά πράσινη

3-4 ντοματάκια

3  ποτήρια νερό

1 ποτηράκι λάδι ελιάς

χυμό από 3 λεμόνια

αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Με ένα μυτερό μαχαίρι καθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια, στη συνέχεια τα χαράζουμε στη μέση της κοιλιάς και αφαιρούμε με τα εντόσθια. Κατόπιν, τα πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό μέσα και έξω, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Τα Βάζουμε σε ένα μπολ. σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στη μέση και τα πλένουμε. Ξύνουμε τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες. Πλένουμε τα ντοματάκια, τη πιπεριά και τα κόβουμε στη μέση. Ρίχνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε τα λαχανικά περίπου 15 λεπτά.Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ψάρια, το σέλινο και αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το λάδι, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας προσεχτικά για να μη μας διαλυθούν τα ψάρια. Βράζουμε για ακόμα 10 λεπτά με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα, φροντίζοντας να την ανακινούμε τακτικά για να μην κολλήσει το φαγητό.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με τα λαχανικά και όσο ζουμί έχει μείνει.

Σημείωση: Μπορούμε εάν θέλουμε να προσθέσουμε και μια ντομάτα κομμένη σε κύβους

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

SHOWBIZ

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ