ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό σαρδέλες
2 κουταλιές σούπας χοντρό αλάτι
ΓΕΜΙΣΗ:
3 σκελίδες σκόρδο
μισή φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί
ελαιόλαδο
4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 καυτερή πιπεριά
ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
μισό φλιτζάνι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφού καθαρίσουμε τις σαρδέλες τις πλένουμε, τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και τις πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι. Κατόπιν τις χαράζουμε στην κοιλιά ανοίγοντας τες στη μέση. Φτιάχνουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα ανωτέρω υλικά εκτός από το αλάτι, το κρασί και το πιπέρι. Παίρνουμε κάθε φορά κουταλιά γέμισης και την τοποθετούμε σε κάθε ανοιγμένη σαρδέλα. Τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη σε λαδωμένο ταψί. Περιχύνουμε με το κρασί, πασπαλίζουμε με λίγο από το ψωμί που κρατήσαμε, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.