Σαρδέλες Καλλονής με σκόρδο και μαϊντανό

  • Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012 10:15

Τελικά αυτές οι...καλλονές είναι η πλέον δημοφιλής πρώτη ύλη για πιάτα παραδοσιακά και βέβαια πεντανόστιμα. Όσο και να θέλει κανείς να εξαντλήσει τις επιλογές μαγειρέματος πάντα κάτι νέο περιέχει τις παγκοσμίου φήμης καλλονιάτικες σαρδέλες που τόσο πολύ αναζητά ο καθένας μας στο καθημερινό καλοκαιρινό τραπέζι. Σε αυτήν την παραλλαγή τις γεμίζουμε με σκόρδο και μπόλικο μαϊντανό και βέβαια τις απολαμβάνουμε δίπλα στο κύμα με παγωμένο ουζάκι και καλή παρέα...

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό σαρδέλες
2 κουταλιές σούπας χοντρό αλάτι

ΓΕΜΙΣΗ:
3 σκελίδες σκόρδο
μισή φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί
ελαιόλαδο
4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 καυτερή πιπεριά
ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
μισό φλιτζάνι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφού καθαρίσουμε τις σαρδέλες τις πλένουμε, τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και τις πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι. Κατόπιν τις χαράζουμε στην κοιλιά ανοίγοντας τες στη μέση. Φτιάχνουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα ανωτέρω υλικά εκτός από το αλάτι, το κρασί και το πιπέρι. Παίρνουμε κάθε φορά κουταλιά γέμισης και την τοποθετούμε σε κάθε ανοιγμένη σαρδέλα. Τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη σε λαδωμένο ταψί. Περιχύνουμε με το κρασί, πασπαλίζουμε με λίγο από το ψωμί που κρατήσαμε, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

 

  • Πηγή : lesvoskitchen gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κεφτεδάκια θαλασσινών από την Γέρα Λέσβου

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

SHOWBIZ

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ