Τηγανητές πατάτες με ντομάτες και αβγά μάτια

  • Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 23:43

Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 30΄

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και πλυμένες
έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
3-4 ντομάτες ώριμες, σφιχτές, ψιλοκομμένες, χωρίς σπόρια
1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια ή θυμάρι (τα φύλλα)
1 κ.σ. βασιλικό ή δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
4 αβγά
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και έπειτα σε μπαστουνάκια του 0,5 εκατοστού.

2. Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι βάζουμε άφθονο λάδι να κάψει και ρίχνουμε τις πατάτες. Μόλις πάρουν χρώμα, μετριάζουμε την ένταση της φωτιάς.

3. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τη ρίγανη ή το θυμάρι και τον βασιλικό πάνω στις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το τηγάνισμα σε μέτρια φωτιά, για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να τηγανιστούν σωστά οι πατάτες.

4. Σπάμε τα αβγά πάνω στις πατάτες. Με ένα κουτάλι, περιχύνουμε τα αβγά με λίγη σάλτσα (όχι πάνω στον κρόκο). Μόλις είναι έτοιμα και τα αβγά, μεταφέρουμε σε πιατέλα ή στα πιάτα φροντίζοντας να μη σπάσουν οι κρόκοι. Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips

Η καλύτερη συνοδεία για αυτό το φαγητό δεν είναι άλλη από μια πικάντικη μαλακιά φέτα.

Εξίσου καλή παρέα θα έκαναν και 2 φέτες παστουρμά σε κάθε πιάτο.

Πηγή: tovima gr

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λαχανικά με μπεσαμέλ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

SHOWBIZ

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ