ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό καρπούζι από το οποίο κρατάμε το εξωτερικό μέρος
1 κιλό ζάχαρη
ξινό
1 κουταλιά μέλι
6 ποτήρια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Παίρνουμε τις φλούδες του καρπουζιού και αφού τις πλύνουμε καθαρίζουμε το εσωτερικό και τις κόβουμε σε ψιλά κομμάτια στο στυλ που κόβουμε το κολοκύθι για να γίνει γλυκό. Κατόπιν αραιώνουμε μία χούφτα ασβέστη σε μισό κουβά νερό και ρίχνουμε μέσα το καρπούζι αφήνοντας το για 5 με 6 ώρες. Κατόπιν αυτού του διαστήματος το πλένουμε πολύ καλά και στο τελευταίο πλύσιμο το ρίχνουμε σε μία λεκάνη όπου έχουμε αραιώσει μισό κουταλάκι ξινό αφήνοντας το για 5 λεπτά. Ξεκινάμε να φτιάχνουμε το σιρόπι. Διαλύουμε τη ζάχαρη σε 6 ποτήρια νερό βάζοντας τα να βράσουν. Μόλις εμφανισθεί στην επιφάνεια αφρός τον αφαιρούμε και ρίχνουμε χούφτες χούφτες το καρπούζι προσθέτοντας και λίγο ξινό. Αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά. Μετά από 1 ημέρα αρχίζουμε να το βράζουμε πάλι ενώ μόλις είναι το σιρόπι έτοιμο να δέσει ρίχνουμε και το μέλι. Βράζουμε λίγα λεπτά ακόμη και το βγάζουμε από τη φωτιά. Το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα και το διατηρούμε για πολύ καιρό.
Υ.Σ. Αν δοκιμάσουμε μία κουταλιά από οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού φτιάξαμε με τα χεράκια μας δεν σερβίρουμε και δεύτερη μερίδα με το ίδιο κουτάλι με το οποίο φάγαμε το γλυκό γιατί έτσι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ζαχαρώσει.
Πηγή: lesvoskitchen gr