Λαχανικά με μπεσαμέλ

  • Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 15:20

υλικά για 6 άτομα

2 μελιτζάνες, φλάσκες, σε λεπτές ροδέλες

3-4 κολοκυθάκια, σε λεπτές ροδέλες

2 ξερά κρεμμύδια, σε ροδέλες

2 ντομάτες ώριμες, σε ροδέλες

2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες στα 4

2 κίτρινες πιπεριές, κομμένες στα 4

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγη πάπρικα, γλυκιά

½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο

1 πακέτο μπεσαμέλ, έτοιμη

½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο δυνατό γκριλ. Σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει μια κόλλα ψησίματος, απλώνουμε τα λαχανικά, τα αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την πάπρικα, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Ψήνουμε για 10 λεπτά, φροντίζοντας στη μέση του ψησίματος να γυρίσουμε τα λαχανικά ώστε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, βγάζουμε τα λαχανικά από τον φούρνο, αφαιρούμε προσεκτικά την κόλλα ψησίματος και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν. Γυρίζουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις  στους 200°C. Στρώνουμε τα λαχανικά στο ταψί, απλώνουμε από πάνω την μπεσαμέλ ομοιόμορφα, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε έως ότου ροδίσει η επιφάνεια.

Tips

Ένα γρήγορο, καλοκαιρινό φαγητό που δεν θα σας κρατήσει πολύ ώρα στην κουζίνα.

Ανάμεσα στα λαχανικά και την μπεσαμέλ μπορείτε να βάλετε μια στρώση κόκκινης σάλτσας.

Πηγη: tovima gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

SHOWBIZ

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ