Σουβλάκια κοτόπουλου στη σχάρα με μέλι και λεμόνι

  • Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 14:05

Προετοιμασία 15 λεπτά
Αναμονή 15 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα

Υλικά

-4 φιλέτα κοτόπουλου (στήθος) κομμένα σε μεσαίους κύβους
Για τη μαρινάδα
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 μεγάλο λεμόνι (τον χυμό του)
-1 κουτ. σούπας μέλι
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα
-1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό τριμμένο
-1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη
-½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
-1 κουτ. γλυκού ξίδι από λευκό κρασί
-2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

Περνάμε τους κύβους του κοτόπουλου σε σουβλάκια. Aνακατεύουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το μέλι, τη μουστάρδα, το θυμάρι, τη ρίγανη, την πάπρικα και το ξίδι. Bάζουμε τα σουβλάκια σε ευρύχωρο ταψάκι, τα περιχύνουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 10-15 λεπτά τουλάχιστον. Σκουπίζουμε τα σουβλάκια από τη μαρινάδα και τα ψήνουμε στη σχάρα για 10 λεπτά από όλες τις πλευρές τους. Σερβίρουμε σε πιατέλα, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

 

  • Πηγή : thecookbook gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ