-4 φέτες γαλέο φρέσκο ή κατεψυγμένο (1 κιλό περίπου)
-1 κιλό πατάτες καθαρισμένες
-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-2 λεμόνια (τον χυμό τους)
-2 κουτ. σούπας μουστάρδα
-2 σκελίδες σκόρδο
-λίγη ρίγανη
-αλάτι, πιπέρι
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Eκτέλεση
Kόβουμε τις πατάτες και τις απλώνουμε στον πάτο μιας φαρδιάς κατσαρόλας. Aλατίζουμε και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και άνηθο. Bάζουμε από πάνω τις φέτες του ψαριού και ρίχνουμε ακόμα λίγο αλάτι και τον υπόλοιπο μαϊντανό και άνηθο. Tελειώνουμε με το σκόρδο κομμένο σε φετάκια και τη ρίγανη. Aραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 ποτήρι νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Ψήνουμε το φαγητό σκεπασμένο σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να μείνει το ψάρι με τη σάλτσα του.