Φρουτοσαλάτα πολύχρωμη

  • Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 13:01

Προετοιμασία 25 λεπτά
Μαγείρεμα 5 λεπτά
Υλικά για 10 άτομα

Υλικά

-2/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
-1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
-1 λεμόνι (το ξύσμα του)
-1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
-1/3 φλιτζανιού ζάχαρη μαύρη
-1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή ή 2 βανίλιες
-1 κονσέρβα ανανά σε κομματάκια
-1/2 κιλό φράουλες κομμένες στα 4
-3 ακτινίδια ψιλοκομμένα
-1/2 κιλό κεράσια χωρίς το κουκούτσι
-2 μπανάνες
-2 πορτοκάλια
-1 γκρέιπφρουτ ροζ
-1/2 κιλό βατόμουρα κατεψυγμένα (προαιρετικά)
-λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
-παγωτό βανίλια και μπισκότα πτι μπερ σπασμένα για το σερβίρισμα

Eκτέλεση

Βράζουμε τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού με τα δυο ξύσματα και τη μαύρη ζάχαρη σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Ανακατεύουμε τα φρούτα με τους χυμούς σε μεγάλο μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο και συνοδεύουμε με παγωτό και μπισκότα.

 

 

  • Πηγή : thecookbook gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η "Άριστη Κουζίνα" στο Πλωμάρι

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ