Λικέρ ρόδι Αγιάσου

  • Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 20:40

Από Σεπτέμβριο μας φλερτάρουν ποζάροντας ροδαλά και σφριγηλά επάνω στις περήφανες αγκαλιές της μάνας τους ροδιάς. Τα αγαπάμε και τα συνδέουμε έντονα κάθε φορά που γευόμαστε τους γλυκόξινους χυμούς τους με τις όμορφες αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων. Ρόδια ζουμερά, ρόδια λαχταριστά, ρόδια έτοιμα να μας προσφέρουν τη γλύκα τους και η λεσβιακή γαστρονομία αντίστοιχα τις εναλλακτικές εκμετάλλευσης τους. Ελάτε  να ανακατέψουμε το χυμό τους με κονιάκ και μπαχαρικά φτιάχνοντας το πιο εκλεκτό λικέρ τρατάρισμα φίνο για τους καλεσμένους αλλά και για μας όποτε θέλουμε να "πάνε κάτω τα φαρμάκια"..

ΥΛΙΚΑ:
2 ποτήρια παπούδες ροδιού
1 ποτήρι κονιάκ
ξυλάκι κανέλας, μοσχοκάρυδο                                                                                                                                1 ποτήρι ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τα υλικά πλην του κονιάκ μέσα σε μία γυάλα και τα αφήνουμε μέχρι να λιώσει το ρόδι με τη ζάχαρη. Μετά από κάμποσες μέρες το φιλτράρουμε και το βάζουμε σε μπουκάλι προσθέτοντας και το κονιάκ.

Εις υγείαν!!

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

SHOWBIZ

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ