Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός αντιμετώπιζε πρόβλημα με το βηματοδότη και ότι λίγες ημέρες, αρχές Σεπτεμβρίου, πριν είχε μεταφερθεί σε Νοσοκομείο της Αθήνας για αντικατάσταση βηματοδότη αλλά προγραμμάτισαν το ραντεβού του ...τρεις μήνες μετά, μέσω ασφαλιστικού ταμείου. Στο μεταξύ ο νεαρός είχε συχνές κρίσεις και λιποθυμικά επεισόδια τον τελευταίο καιρό μέχρι το πρωί της Δευτέρας που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, εισήχθη στην εντατική μονάδα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, εξέπνευσε. Ο Διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης κ. Φώτης Παπαλυσάνδρου μιλώντας στο "LR" τόνισε πάντως η πάθηση του 18χρονου, υπερτροφική καρδιομυοπάθεια, είναι συχνή αιτία αιφνίδιου θανάτου σε νέους ανθρώπους, υπογράμμισε δε ότι ο βηματοδότης λειτουργούσε μέχρι την τελευταία στιγμή, άρα δεν μπορεί ν' αποδωθεί σε αυτό ο θάνατός του.
Ο νεαρός Μιχάλης είχε απασχολήσει και πριν δυο χρόνια περίπου την επικαιρότητα όταν είχε τραυματιστεί στον αυχένα, σε τραμπολίνο σε λούνα πάρκ της Μυτιλήνης και τότε είχε δημιουργηθεί ζήτημα όσο αφορά τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί από τους υπεύθυνους του Λούνα πάρκ.
Ο θάνατός του έχει προκαλέσει θλίψη στην οικογένεια αλλά και σε πολλούς φίλους του, καθώς ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό παιδί ενώ πολλά είναι τα μηνύματα στο facebook για την ξαφνική απώλειά του.