Σουτζουκάκια Αξαρλήδικα (Μικρασιάτικα)

  • Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 19:21

Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό ανάμεικτο κιμά

1 1/2 κούπα περίπου φρυγανιά ή μισό μπαγιάτικο μουλιασμένο ψωμί στο νερό

3-4 σκελίδες σκόρδο

1 αβγό

αλάτι

πιπέρι

μπαχάρι

κύμινο

ρίγανη

Για την σάλτσα

3 ώριμες ντομάτες σε κύβους

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

πολύ λίγη κανέλα τριμμένη, μια τσιμπιά

Αλάτι - Πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο

1 βάγια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύουμε το ψωμί ή την φρυγανιά και στίβουμε ρίχνουμε στο ψωμί  όλα τα υλικά του κιμά και ζυμώνουμε.Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Πλάθουμε σουτζουκάκια και τηγανίζουμε καλά.Φτιάχνουμε και την σάλτσα μας.

Για την σάλτσα

Σoτάρουμε το κρεμμύδι και όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, ριχνουμε την κανέλα και σιγοβράζουμε.

Στρώνουμε σε πλακερό σκεύος τα σουζουκάκια και περιχύνουμε την σάλτσα.Τα βάζουμε στην φωτιά παίρνουν 2-3 βράσεις και είναι έτοιμα.Γαρνίρουμε με άσπρο πιλάφι ή με πατάτες τηγανιτές.

Καλή επιτυχία!!

  • Πηγή : lesvoskitchen gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

SHOWBIZ

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ