Papardelle με γαρίδες, φρέσκια τομάτα και βασιλικό

  • Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012 17:13

Υλικά

500γρ papardelle

12 μεγάλες καθαρισμένες γαρίδες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/4 πoτήρι βότκα

2 φρέσκες τομάτες χωρίς (σπόρια και φλούδα) κομμένες σε κυβάκια (καρέ)

200 ml κρέμα γάλακτος

1/4 φλυτζάνι μαϊντανό

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι και φροσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σ' ένα σκεύος σοτάρουμε το κερεμμύδι και το σκόρδο με λίγο λάδι για ένα περίπου λεπτό. Εν συνεχεία, προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα ακόμα λεπτά. Σβήνουμε το μίγμα μας με βότκα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τις τομάτες καρέ. Προσθέτουμε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε ελαφριά και βράζουμε για λίγα ακόμα λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τις βρασμένες παπαρδέλες μαζί με τον μαϊντανό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά και διακοσμούμε το πιάτο μας με λίγο μαϊντανό.

 

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

SHOWBIZ

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ