Υλικά για 5-6 άτομα
- 100 γρ. βούτυρο
- 4 φύλλα κρούστας
- 3 αυγά
- 1 ποτήρι γάλα, φρέσκο
- 1 κουτί γάλα, ζαχαρούχο
- 1 λοβό βανίλιας (οι σπόροι)
- κανέλα για το πασπάλισμα
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο.
- Απλώνουμε τα φύλλα σουρωμένα, με πτυχές, σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και τα ραντίζουμε ομοιόμορφα με το λιωμένο βούτυρο.
- Τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ανακατεύουμε με αυγοδάρτη σε ένα μπολ τα αυγά, τα γάλατα και τους σπόρους της βανίλιας.
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα και ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε την μπουγάτσα ζεστή, πασπαλισμένη με κανέλα και ζάχαρη άχνη.
Tips
- Αντί για βούτυρο, μπορούμε να βάλουμε μαργαρίνη.
- Για περισσότερο άρωμα, προσθέτουμε στην κρέμα ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.