ΥΛΙΚΑ
2 κιλά μελιτζάνες φρέσκιες
2 με 3 κρεμμύδια
2 κιλά ώριμες φρέσκες ντομάτες
ψιλοκομμένος άνιθος
ψιλοκομμένος δυόσμος
το εσωτερικό από τις μελιτζάνες ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ρύζι για γεμιστά
αλάτι, πιπέρι, κύμινο, μπαχάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Παίρνουμε τις μελιτζάνες και τις ξεκουφαίνουμε με το ειδικό εργαλείο κρατώντας το εσωτερικό τους σε μία λεκάνη. Τις τρυπάμε με πηρούνι και τις πλένουμε. Κατόπιν τις αφήνουμε ανάποδα να στεγνώσουν. Κρατάμε σε σχήμα καπακιού το κάτω μέρος τους. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα αχνίζουμε σε λίγο νερό. Ζεσταίνουμε το μισό λάδι τα ρίχνουμε μέσα και προσθέτουμε το ρύζι, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τον άνιθο, το δυόσμο, το εσωτερικό της μελιτζάνας και ανακατεύουμε μέχρι να τσιγαριστούν. Ρίχνουμε και τα μπαχαρικά μας και αφήνουμε λίγο ακόμα σε χαμηλή φωτιά για να μην κολλήσουν. Στη συνέχεια παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και γεμίζουμε μέχρι επάνω τις μελιτζάνες κλείνοντας την καθεμία με το καπάκι της. Τις τοποθετούμε δίπλα δίπλα σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε γύρω γύρω το υπόλοιπο λάδι και λίγο νεράκι. Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε και άλλο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
Πηγή: lesvoskitchen gr