Γαρίδες με μυρωδικά και πορτοκάλι

  • Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 15:47

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά

Υλικά

-16 γαρίδες
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-2 κουτ. σούπας εστραγκόν φρέσκο ή 1 κουτ. σούπας ξερό
-1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
-1 κουτ. σούπας πάπρικα
-1 πιπεριά καυτερή κόκκινη (χωρίς τους σπόρους) ψιλοκομμένη
-1 κουτ. σούπας μέλι
-1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα του)
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, το εστραγκόν, το τζίντζερ και τον μαϊντανό σε μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, χωρίς όμως να τα τηγανίσουμε, για μισή ώρα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το λάδι να αρωματιστεί για 1 βράδυ. Στη συνέχεια, σουρώνουμε το λάδι και περνάμε τα μυρωδικά από το μπλέντερ.
Αναμειγνύουμε το μέλι με τον χυμό πορτοκαλιού, την πάπρικα και την πιπεριά σε μπολ. Ρίχνουμε το αρωματικό λάδι σε μεγάλο τηγάνι και μόλις κάψει, προσθέτουμε τις γαρίδες. Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, ρίχνουμε τον πολτό των μυρωδικών, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα μελιού και πάπρικας. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά να πάει παντού, πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

 

  • Πηγή : thecookbook.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « To πιο σοκολατένιο & light τσιζκέικ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ