Σκαλοπίνια από φιλέτο μοσχαριού με ούζο

  • Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 13:12

Προετοιμασία 5 λεπτά
Αναμονή 30 λεπτά
Μαγείρεμα 8 λεπτά
Υλικά για 4 τεμάχια
Βαθμός Δυσκολίας εύκολη

Yλικά
-400 γρ. φιλέτο κόντρα λεπτοκομμένο σε φέτες
Για τη μαρινάτα
-6 κουτ. σούπας ούζο
-2 κουτ. σούπας μουστάρδα
-2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας πιπέρι χοντροκομμένο
-αλάτι χοντρό
-1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει σε πολύ λεπτές φέτες το κρέας, σχεδόν σαν τσιγαρόχαρτο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας σε βαθύ μπολ. Βάζουμε μέσα τα σκαλοπίνια, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά από τη μαρινάτα. Αφήνουμε να μείνουν για 30 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά τους. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με τηγανητές πατάτες ή με ψητά λαχανικά.

 

  • Πηγή : ethnos gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ