ΥΛΙΚΑ:(για 30 περίπου κεφτεδάκια)
1 κιλό φρέσκο σπανάκι
2 ποτήρια αλεύρι
1 λίτρο γάλα
1 κρεμμύδι ξερό
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1 αβγό
τριμμένη φρυγανιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και αχνίζουμε το σπανάκι το οποίο εν συνεχεία ψιλοκόβουμε. Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ ως εξής: Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι. Ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά και το γάλα και ανακατεύουμε καλά για να μην σβολιάσει. Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά ενώ ρίχνουμε και το σπανάκι. Αφού τα ανακατέψουμε καλά τα αφήνουμε να κρυώσουν. Φτιάχνουμε μπαλάκια τα οποία πλάθουμε σε κεφτεδάκια και τα περνάμε από το χτυπημένο αβγό. Κατόπιν τα περνάμε από τριμμένη φρυγανιά και τα ρίχνουμε για τηγάνισμα σε καυτό ελαιόλαδο.
Σπανάκι σε πίτα και πιτάκια. Σπανάκι με ρύζι και μυρωδικά. Σπανάκι με σουπιές και λοιπά θαλασσινά. Ωραία όλα αυτά αλλά σπανάκι και ως πρώτη ύλη για κεφτέδες; Και όμως συμβαίνει και ο συνδυασμός είναι εξαιρετικός και πεντανόστιμος. Ανασκουμπωθείτε λοιπόν και πλύντε το φρέσκο σπανάκι. Ετοιμάστε φρέσκια κρεμώδη μπεσαμέλ, βάλτε ελαιόλαδο να κάψει στο τηγάνι και γεμίστε τα ποτήρια με ούζο..Οι σπανακοκεφτέδες όπως μας τους σέρβιραν τα παιδιά στο καφενείο των Αγίων Αναργύρων θα είναι έτοιμοι σε λίγα λεπτά..Καλή μας όρεξη!!
-
Πηγή :
lesvoskitchen gr
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία
ΚΟΥΖΙΝΑ