Μανιτάρια τηγανητά με σκορδάτη μαγιονέζα και ρεβίθια

  • Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 13:31

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά:

4 μανιτάρια λευκά μεγάλα ή 4 Πορτομπέλο μεγάλα

1 φλιτζάνι νερό παγωμένο

1 αβγό

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη μαγιονέζα

1 φλιτζάνι μαγιονέζα έτοιμη

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Eκτέλεση

Αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα με το λεμόνι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό. Μεταφέρουμε στο μπλέντερ μαζί με τα ρεβίθια και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουν τη μορφή αλοιφής. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο. Αποφλοιώνουμε κάθε μανιτάρι με μικρό μαχαίρι και το κόβουμε σε 8 κομμάτια. Βάζουμε αρκετά παγάκια σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε λίγο νερό. Χτυπάμε καλά το αβγό σε ένα λίγο μικρότερο μπολ, προσθέτουμε το νερό, το αλεύρι και αναμειγνύουμε καλά. Τοποθετούμε το ένα μπολ μέσα στο άλλο έτσι ώστε το μικρότερο να κάθεται στα παγάκια. Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε τηγάνι βάθους περίπου 3 εκ. και μόλις κάψει καλά, βουτάμε τα κομμάτια του μανιταριού μέσα στο μείγμα του αβγού και στη συνέχεια τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι. Μόλις ροδίσουν καλά, τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε μαζί με το μείγμα της μαγιονέζας και των ρεβιθιών.

  • Πηγή : ethnos.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πολίτικο κεσκιουλ Ρεβιθοκεφτέδες »

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ