Υλικά:
12 φέτες ψωμί του τοστ
1 κούπα γκούντα τριμμένo
2 κούπες κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κούπα κασέρι τριμμένο
1/2 κουταλιά βούτυρο λιωμένο
2 κούπες γάλα
1 κούπα κρέμα γάλακτος
5 αβγά
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε τα τυριά σε ένα μπολ. Αφήστε το ψωμί μόνο με την ψίχα. Βουτυρώστε ένα ταψί και στρώστε ως βάση τις μισές φέτες (να καλυφθεί ο πάτος). Ρίξτε από πάνω την μισή ποσότητα από τα τυριά. Σκεπάστε με το υπόλοιπο ψωμί και ξανά το υπόλοιπο τυρί. Τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο.
Χτυπήστε μαζί τα αβγά, το γάλα, την κρέμα, αλατοπιπερώστε και περιχύσετε με το μείγμα το σουφλέ, έτσι ώστε να πάει παντού. Αφήστε το για μισή ώρα στο ψυγείο (θα δέσει καλύτερα η κρέμα) και μετά ψήστε το στους 200 βαθμούς για άλλη μισή ώρα.