Τηγανιά μερακλίδικη

  • Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 15:23

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

 

 

  • Υλικά:
  • 1/2 κιλό χοιρινό (από λαιμό) κομμένο σε κύβους
  • 2 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες στη μέση
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα φασκόμηλο
  • 1 φλιτζάνι ξινόγαλα
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σε κόκκους
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
Ψήνουμε στο γκριλ τις μελιτζάνες, αφού τις ραντίσουμε πρώτα με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμες, τις βάζουμε σε πιατέλα, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Σοτάρουμε το χοιρινό με το σκόρδο σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το ξινόγαλα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα, το ξύσμα του λεμονιού, ανακατεύουμε και πριν από το τέλος προσθέτουμε το φασκόμηλο. Σερβίρουμε το κρέας πάνω στις μελιτζάνες.

 

 

  • Πηγή : ethnos gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ