Κεμπάπ στη σχάρα

  • Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 14:42

προετοιμασία: 30ʹ αναμονή: 1 ώρα ψήσιμο: 20ʹ

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό αρνίσιο κιμά ή ανάμεικτο με μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μπούκοβο, γλυκό ή μέτριο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλ. νερό 

Eκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε με δύναμη και ένταση.
  2. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς και να σπάσουν οι ίνες του κρέατος. Τον βάζουμε σε μπολ, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τον αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο, να σφίξει.
  3. Αν έχουμε καλαμάκια για κεμπάπ, περνάμε στο καθένα λίγο-λίγο το μείγμα του κιμά, πλάθοντάς το ώστε να του δώσουμε ένα μακρόστενο σχήμα.
  4. Τα ψήνουμε στο γκριλ, στη μεσαία θέση του φούρνου, για 8-10 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Tips

  • Μία ψιλοκομμένη ντομάτα ή μία πιπεριά Φλωρίνης από βαζάκι, επίσης ψιλοκομμένη, θα δώσει στο μείγμα του κιμά ωραία γεύση και θα τον κάνει ακόμη πιο αφράτο.
  • Κόψτε 2-3 ντομάτες σε λεπτές φέτες, αλατίστε τις και βάλτε τις στο γκριλ μετά τα κεμπάπ, για περίπου 10 λεπτά. Τις σερβίρετε στο πλάι και τις πασπαλίζετε με λίγο θυμάρι. 
  • Πηγή : imommy gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ