Υλικά για 6 άτομα
- 1 κιλό αρνίσιο κιμά ή ανάμεικτο με μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμύδια ξερά, μεγάλα ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ξίδι
- 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μπούκοβο, γλυκό ή μέτριο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 φλ. νερό
Eκτέλεση
- Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε με δύναμη και ένταση.
- Ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς και να σπάσουν οι ίνες του κρέατος. Τον βάζουμε σε μπολ, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τον αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο, να σφίξει.
- Αν έχουμε καλαμάκια για κεμπάπ, περνάμε στο καθένα λίγο-λίγο το μείγμα του κιμά, πλάθοντάς το ώστε να του δώσουμε ένα μακρόστενο σχήμα.
- Τα ψήνουμε στο γκριλ, στη μεσαία θέση του φούρνου, για 8-10 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Tips
- Μία ψιλοκομμένη ντομάτα ή μία πιπεριά Φλωρίνης από βαζάκι, επίσης ψιλοκομμένη, θα δώσει στο μείγμα του κιμά ωραία γεύση και θα τον κάνει ακόμη πιο αφράτο.
- Κόψτε 2-3 ντομάτες σε λεπτές φέτες, αλατίστε τις και βάλτε τις στο γκριλ μετά τα κεμπάπ, για περίπου 10 λεπτά. Τις σερβίρετε στο πλάι και τις πασπαλίζετε με λίγο θυμάρι.