Υλικά
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες
10 φρέσκιες τριμμένες ντομάτες
2ποτήρια νερό
4 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Λεπτοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, βασιλικός, ρίγανη, πλατύφυλλος μαϊντανός)
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μεσαία φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε όλα τα άλλα υλικά εκτός από τα μυρωδικά. Ανακατέψτε καλά. Όταν πάρει βράση χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες.
Προσθέστε τα μυρωδικά και χτυπήστε την σάλτσα στο μπλέντερ ή με το μπλέντερ χειρός. Προσθέστε αλατοπίπερο.
Καλή όρεξη!