-6 ντομάτες
-2 κρεμμύδια τριμμένα
-200 γρ. φέτα τριμμένη
-3 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
-3/4 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-αλάτι, πιπέρι
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Eκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια, αφαιρώντας τους σπόρους. Αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν για μισή ώρα. Τις πιέζουμε να βγάλουν τα υγρά τους και τις βάζουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα να σφίξει για 5 λεπτά στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά και σερβίρουμε.
Χρειάζεται πολλή και ώριμη ντομάτα. Για να βγει όμως τραγανός, πρέπει να στύψουμε όσο γίνεται περισσότερο τις ντομάτες στο σουρωτήρι, να πετάξουμε τα σπόρια τους και να τις αφήσουμε να στραγγίξουν σκεπασμένες με ένα βάρος για μισή ώρα. Χρησιμοποιούμε μόνο τη σάρκα καλά στραγγισμένη, διαφορετικά τα υγρά θα βγουν στο τηγάνι και οι κεφτέδες θα «πανιάσουν». Eπίσης, δεν το παρακάνουμε στο αλεύρι. Bάζουμε όσο χρειάζεται για να δέσει ο χυλός, με την ντομάτα πάντα να υπερισχύει. Kαι δεν ξεχνάμε τον μπόλικο φρέσκο δυόσμο, που θα αναδείξει το τελικό αποτέλεσμα.