λικά(για 4 άτομα):
- 4 μπριζόλες
- 300 γρ. κρεμμύδια
- 500 γρ. κρασί κόκκινο
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ. αλεύρι
- λίγο λάδι
Διαδικασία:
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Σε τηγάνι βάζετε λίγο λάδι κι ένα κομμάτι βούτυρο να κάψει. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και τις ρίχνετε στο καυτό λάδι να τηγανιστούν και από τις δυο πλευρές. Τις βγάζετε σε ζεστή πιατέλλα. Προσθέτετε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Αφήνετε να ψηθούν, ρίχνετε το αλεύρι και όταν ξανθύνει προσθέτετε το κρασί. Αφήνετε να βράσει μερικά λεπτά και περιχύνετε με τη σάλτσα τις μπριζόλες.
Καλή όρεξη!