Στο «περίμενε» για τους πυλώνες του Ταρλά

  • Τρίτη, 01 Ιουλίου 2014 10:55

Και το σήριαλ με την ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης καλά κρατεί. Μπορεί να απομένουν λιγότερο από δυο μήνες για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Super League, μπορεί σήμερα το βράδυ η ΑΕΛΚ να μάθει και το πρόγραμμα των αγώνων της καθώς πραγματοποιείται η κλήρωση του πρωταθλήματος, ωστόσο ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί αν τελικά ο Ταρλάς θα μπορέσει να φιλοξενήσει παιχνίδια της.

Και αυτό καθώς δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι εργασίες ώστε να μπορέσει το Στάδιο να πάρει την έγκριση της διοργανώτριας αρχής. Οι περιβόητοι πυλώνες βρίσκονται ακόμη στο «περίμενε» με τον εργολάβο να μην έχει ακόμη υπογράψει την συμπληρωματική σύμβαση που εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Και αν το θέμα με τους πυλώνες έχει δρομολογηθεί και αργά ή γρήγορα θα λυθεί, δεν θα λέγαμε το ίδιο και για μια σειρά από άλλες εργασίες που θα πρέπει να γίνουν αλλά ούτε έχουν προβλεφθεί, ούτε κοστολογηθεί, ούτε και έχουν βρεθεί τα χρήματα. Εργασίες που κατά πάσα πιθανότητα μπορούν να επηρεάσουν την αδειοδότηση του Σταδίου, αφού επιβάλλεται να γίνουν με βάση τους κανονισμούς της ΕΠΟ για τα γήπεδα.

Περιμένει ο εργολάβος
Την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης που αφορά την τοποθέτηση των πυλώνων περιμένει ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο του Ταρλά, ώστε να προχωρήσει στις εργασίες. Ο ίδιος βρέθηκε μάλιστα χτες στην Μυτιλήνη για να δει που βρίσκεται η όλη υπόθεση και θα επεδίωκε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νάσο Γιακαλή προκειμένου να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες. Μπορεί το θέμα να είναι περισσότερο γραφειοκρατικό πλέον, αφού και τα χρήματα υπάρχουν και οι πυλώνες είναι έτοιμοι προς εγκατάσταση, ωστόσο όπως τόνισε εκπρόσωπος της εταιρίας «αυτά τα γραφειοκρατικά είναι που έχουν φέρει το γήπεδο τόσο πίσω αν σκεφτεί κανείς ότι η εταιρία μας μέσα σε 2,5 μήνες ολοκλήρωσε σχεδόν τις εργασίες που της είχαν ανατεθεί, ενώ όλα τα διαδικαστικά ζητήματα διήρκησαν έναν ολόκληρο χρόνο». Η δέσμευση της εταιρίας είναι ότι από την στιγμή που θα ξεκινήσει την διαδικασία τοποθέτησης, αυτή θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα περίπου μήνα.

Τι θα γίνει με τα υπόλοιπα
Πέρα από το θέμα των πυλώνων που έχει προχωρήσει, στον «αέρα» βρίσκονται αυτή την στιγμή μια σειρά από άλλες εργασίες οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για να αδειοδοτηθεί το Στάδιο Μυτιλήνης. Εργασίες που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των φιλάθλων, με τις πόρτες εισόδου, με τα κιγκλιδώματα που πρέπει να αντικατασταθούν, με την φυσούνα και τους χώρους εισόδου των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, με την πυρασφάλεια και ένα σωρό ακόμη λεπτομέρειες που υπάρχουν στον κανονισμό της ΕΠΟ (μπορεί κανείς μπαίνοντας στο site της και πηγαίνοντας στους Κανονισμούς, να δει στο άρθρο 9 που αφορά τα γήπεδα τι ζητά ακριβώς η ΕΠΟ) και που επιβάλλεται να γίνουν. Το πρόβλημα είναι όμως ότι για αυτές τις εργασίες δεν έχει προβλεφτεί ούτε από πού θα δοθούν τα χρήματα, ούτε ποιος θα αναλάβει να τις κάνει. Η Περιφέρεια και η εταιρία που έχει αναλάβει το έργο με την τοποθέτηση των πυλώνων, ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της για το Στάδιο και το παραδίδει στον Δήμο. Από κει και πέρα δεν έχει καμία υποχρέωση για τα παραπάνω που αναφέραμε τα οποία δεν υπήρχαν άλλωστε και στην σύμβαση που υπεγράφη με την ανάδοχο εταιρία. Από την μεριά του ο Δήμος Λέσβου δεν μπορεί να παρέμβει από την στιγμή που δεν έχει καμία ανάμειξη μέχρι τώρα ενώ δεν υπάρχουν και τα χρήματα για να προχωρήσει στις εργασίες αυτές. Το μεγάλο πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί αν τελικά όλα όσα αναφέραμε παραπάνω είναι αναγκαία και αδιαπραγμάτευτα για να πάρει το Στάδιο την άδεια. Σε περίπτωση που είναι τότε πολύ φοβόμαστε (για να μην πούμε ότι είμαστε βέβαιοι) ότι η ΑΕΛΚ θα έχει σοβαρό θέμα και δεν θα προλάβει να παίξει στην Μυτιλήνη τουλάχιστον στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έχει στα χέρια του λίστα με τις επιπρόσθετες εργασίες που πρέπει να γίνουν στο Στάδιο Μυτιλήνης και αναζητά χρηματοδότη…

  • Πηγή : "Τα Νέα της Λέσβου"
  • Ρεπορτάζ : Στρατής Τσιντώντας

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ