Υλικά
ένα μέτριο χταπόδι 1-1½ κ.
2 φύλλα δάφνης
1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλ. τσαγιού ξύδι
ρίγανη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα κομμάτι από το χταπόδι, το κρασί, τα φύλλα δάφνης και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο ανακατεύοντας. Στη συνέχεια το σκεπάζουμε με νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρεται κρύο σαν μεζές.