Μύδια αχνιστά με μαστίχα από την Χίο

  • Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 12:18

Υλικά
1 κιλό μύδια
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι ούζο μαστίχας
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο

Εκτέλεση
Πλένετε προσεχτικά τα μύδια και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Κατόπιν, καθαρίζετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το πράσο και το σέλινο και τα ψιλοκόβετε.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα. Ρίχνετε τα κρεμμύδια, το πράσο, το σκόρδο και το σέλινο και σοτάρετε για 2 λεmά. Προσθέτετε τα μύδια και ανακατεύετε.
Σβήνετε με το ούζο μαστίχας και το νερό. Ανακατεύετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα για 8 με 10 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σερβίρετε σε μια πιατέλα τα αχνιστά μύδια, τα περιχύνετε με τη σάλτσα τους, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο άνηθο και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.

  • Πηγή : in gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

SHOWBIZ

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ