Υλικά
- 2 κιλά χτένια με το όστρακό τους
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Λίγο δυόσμο τριμμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 Υ φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά τα χτένια από ουσίες που είναι κολλημένες στο όστρακο και τα πλένουμε καλά.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ρύζι, το δυόσμο και το αλατοπίπερο μαζί με λίγο νερό για να πάρουν δυο βράσεις και να μαλακώσει το ρύζι. Στη συνέχεια ανοίγουμε ένα ένα τα χτένια όπως είναι, με το περιεχόμενο χωρίς να τα κόψουμε και τα γεμίζουμε με τη γέμιση. Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα όρθια, με το άνοιγμα προς τα επάνω, το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και το νερό μέχρι τη μέση των χτενιών, καπακώνουμε και
βράζουμε σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να γίνει το ρύζι.