Υλικά για 30 κομμάτια:
Για τη ζύμη:
- 1 ποτήρι νερό
- Υ ποτήρι λάδι
- 3 αυγά
- Λίγο αλάτι
- Λίγο ξύδι
- 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σιρόπι:
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 1 κουταλιά της σούπας ανθόνερο
- Χυμό μισού λεμονιού
Για το πασπάλισμα: αμύγδαλο τριμμένο.
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά, το νερό και το λάδι. Ρίχνουμε το αλάτι και το ξύδι και στο τέλος το αλεύρι,μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για μία ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και το καθένα από αυτά το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες, το ζαρώνουμε και το τυλίγουμε σαν λουλούδι ή σαν σαλίγκαρο. Πιέζουμε τις άκρες της ζυμης να κολλήσουν μεταξύ τους. Αφού τα φτιάξουμε όλα τα τιμπλούδια, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και μόλις κάψει, τα τηγανίζουμε λίγα λίγα μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Φτιάχνουμε το σιρόπι. Το βράζουμε για 5 λεπτά. Βουτάμε ένα ένα τα τιμπλούδια στο σιρόπι και με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα, πασπαλίζοντας από πάνω με το τριμμένο αμύγδαλο. Καλό είναι να καταναλωθούν όσο είναι ακόμη φρέσκα και τραγανά, γιατί με την πάροδο των ημερών μαλακώνουν.