Υλικά για τη γέμιση:
- 3 κούπες κολοκύθι κίτρινο για πίτα βρασμένο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ξερό τριμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 300 γρ. μυζήθρα ξερή τριμμένη
Υλικά για το φύλλο:
- 2 ποτήρια νερό
- 1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
- Λίγο αλάτι
- Αλεύρι (όσο σηκώσει ώστε να γίνει η ζύμη απαλή και αφράτη)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, κόβουμε σε κομμάτια και βράσουμε το κολοκύθι με λίγο αλάτι και το αφήνουμε να
στραγγίσει. Το λιώνουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τη μυζήθρα, το δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε τα φύλλα και τοποθετούμε 2 φύλλα σε λαδωμένο ταψί.
Στρώνουμε τη γέμιση και τοποθετούμε δυο φύλλα από επάνω. Το αλείφουμε με λάδι, χαράζουμε τα
κομμάτια και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου για μια ώρα.