Τι θα χρειαστούμε για το σιρόπι (500 ml)
1 κούπα κακάο κοσκινισμένο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Λίγο αλατάκι
Τι θα χρειαστούμε: Για τις βάφλες ( 4 – 6 άτομα)
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας κοφτή baking powder
Λίγο αλατάκι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 αυγά
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα σοκολατένιο σιρόπι
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Ψιλοκομμένα φρούτα κ λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Ας ξεκινήσουμε:
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το σιρόπι. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση και επιπλέον για 6-8 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Ανακατεύουμε συνέχεια. Κατεβάζουμε αμέσως μόλις το δούμε να ετοιμάζεται. Σε ένα δοχείο βάζουμε περίπου μισό φλυτζάνι, που θα το χρησιμοποιήσουμε αργότερα για τη βάφλα.
- Αλείφουμε το ειδικό σκεύος που θα ψηθούν οι βάφλες με λάδι, ενώ ταυτόχρονα λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη. Τα κρατάμε στην άκρη προς το παρόν.
- Χρειαζόμαστε ακόμα 2 μπολ. Στο ένα βάζουμε όλα τα υγρά-τα αυγά με το γάλα, το σοκολατένιο σιρόπι και την βανίλια-και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι ή μίξερ χειρός. Στο άλλο βάζουμε όλα τα στερεά, το αλεύρι με το baking powder, το αλάτι και την ζάχαρη.
- Ενώνουμε τα περιεχόμενα των 2 μπολ-το μείγμα των υγρών στο μείγμα των στερεών ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τέλος θα βάλουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη που λιώσαμε στην αρχή. Ανακατεύουμε μέχρι να εξαφανιστούν οι σβώλοι και να γίνει λείο το μείγμα.
- Λαδώνουμε το ειδικό σκεύος για τις βάφλες, δεν παραγεμίζουμε γιατί φουσκώνει και θα χυθεί απ’ έξω. Σε 3-4 λεπτά είναι έτοιμες!
- Τις σερβίρουμε με φρούτα, σιρόπι σοκολάτας, μπανάνες και παγωτό είναι το ιδανικό, αλλά ταιριάζουν με όλα τα φρούτα ή τα επιδόρπια γιαουρτιού του εμπορίου.