ΥΛΙΚΑ
4500 ml νερό
Αλάτι 1/2 φλ.τσ. για τη μαρινάρα και λίγο ακόμη για το κοτόπουλο
4 κ.σ. ταμπάσκο για τη μαρινάδα και 10 ακόμη σταγόνες για το λάδι
20 ml. λάδι canola
1 κρεμμυδάκι φρέσκο κομμένο σε μικρά κομμάτια
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
60 γρ. blue cheese θρυμματισμένο
Χρόνος Προετοιμασίας
40' και επιπλέον 8 ώρες για το μαρινάρισμα
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός ατόμων
6 άτομα
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το νερό και το ανακατεύουμε με το αλάτι και τις 4 κ.σ. ταμπάσκο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα μπούτια του κοτόπουλου. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη ή με το καπάκι του και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 8 περίπου ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Βγάζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου από τη μαρινάδα και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα σκουπίζουμε καλά.
Βάζουμε αλουμινόχαρτο στον πάτο ενός ταψιού και από πάνω μια σχάρα. Λαδώνουμε τη σχάρα καλά. Τοποθετούμε τα μπούτια του κοτόπουλου πάνω στη σχάρα.
Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το λάδι canola με τις σταγόνες του ταμπάσκο και αλέιφουμε το κοτόπουλο με αυτό το μίγμα. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 260 βαθμούς και ψήνουμε για ακόμη 10-13 λεπτά, μέχρι να πάρουν βαθύ χρώμα τα μπούτια του κοτόπουλου.
Βγάζουμε το φαγητό απο το φούρνο και σερβίρουμε σε μια πιατέλα με το blue cheese και τα κρεμμυδάκια. Μπορούμε σε αυτή τη φάση να προσθέσουμε ακόμη λίγο ταμπάσκο αν θέλουμε.