Προετοιμασία 15 λεπτά
Αναμονή 20 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Υλικά για 20 κομμάτια
-120 γρ. βούτυρο μαλακό
-3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
-3 αβγά
-1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
-1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-1 φλιτζανάκι λικέρ πορτοκαλιού
-1 φλιτζάνι αλεύρι
-2 κουτ. σούπας κακάο σκόνη
-1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη στα μικροκύματα
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Χτυπάμε καλά το βούτυρο στο μίξερ για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα. Χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα αβγά ένα ένα και μόλις ενσωματωθούν, βάζουμε μια πρέζα αλάτι, τη βανίλια και το λικέρ. Χτυπάμε για 15 δευτερόλεπτα. Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο την ταχύτητα και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε μια θήκη για μάφιν με άχνη και μοιράζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 12 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά.