Γαρίδες γιουβέτσι

  • Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012 10:49

Υλικά για 6 άτομα
500 γραμμ. γαρίδες, μέτριες προς μεγάλες, καθαρισμένες, με το κεφάλι
½ φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
1 πράσινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
3 ντομάτες, μεγάλες, ξεφλουδισμένες, σε κύβους
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
½ φλ. άνηθο, ψιλοκομμένο
½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
200 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη ή χαλούμι σε κύβους
1 χούφτα παξιμάδι κριθαρένιο, χοντροτριμμένο
1 κ.γ. γλυκό κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές. Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε.

Μόλις πάρει 2-3 βράσεις προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό και τις γαρίδες. Μόλις πάρει ακόμα μία βράση, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε από πάνω το τυρί, το παξιμάδι, λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι, το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

Πηγή: tovima gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

SHOWBIZ

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ