Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 - 150 βαθμούς Κελσίου. Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα που να μπαίνει και στο φούρνο (ή μια γάστρα που να κάνει και για το μάτι της κουζίνας) σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει πάρα πολύ καλά, βάζουμε το κρέας και το μισό λάδι. Το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει έντονα και να νοστιμίσει από την πλευρά που ακουμπά στον πυθμένα του σκεύους, και μετά το γυρίζουμε να ροδίσει και από τις άλλες πλευρές. Μόλις ροδίσει καλά, το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, και ρίχνουμε στο σκεύος το υπόλοιπο λάδι, τα κρεμμύδια και όλα τα μπαχαρικά. Σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε 1-2 φορές και μετά σβήνουμε με το κρασί. Τρίβουμε τον πάτο του σκεύους για να διαλυθούν στο υγρό τυχόν καμμένα υπολείμματα που θα νοστιμίσουν τη σάλτσα και προσθέτουμε την ντομάτα και το μέλι. Ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε το κρέας στο σκεύος. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο όσο να μισοκαλύπτει το κρέας και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μετά σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και το φουρνίζουμε.
Ψήνουμε για περίπου 4 ώρες, μέχρι να γίνει το κρέας και να μελώσει και να δέσει κάπως η σάλτσα. Τα τελευταία 40 λεπτά βάζουμε στο σκεύος τα δαμάσκηνα και το δεντρολίβανο. Στο τέλος, αν η σάλτσα είναι αραιή μπορούμε να πάρουμε μερικά δαμάσκηνα και κρεμμύδια και να τα λιώσουμε στο μούλτι με λίγο από το ζωμό του σκεύους. Ρίχνουμε τον πολτό στη σάλτσα και ανακατεύουμε - αυτό θα της δώσει μία κάποια πυκνότητα. Εναλλακτικά, βγάζουμε όλα τα στερεά από το σκεύος και βράζουμε στο μάτι της κουζίνας τα υγρά ώστε να δέσουν. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Συνοδεύουμε με λευκό ρύζι πιλάφι ή με πουρέ πατάτας.