Υλικά για 4 άτομα
-2 μελιτζάνες μεγάλες κομμένες κατά μήκος σε λεπτές φέτες
-1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-2 μπάλες τυρί μοτσαρέλα κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες
-1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
-1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
-αλάτι και πιπέρι
-ελαιόλαδο για τηγάνισμα
-1 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο
Eκτέλεση
Τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες σε λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι. Σοτάρουμε το σκόρδο σε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ρίχνουμε την ντομάτα και τον μαϊντανό και σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά περίπου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας σε ταψί και από πάνω τις μελιτζάνες, λίγη παρμεζάνα, ροδέλες μοτσαρέλας και αρκετή φρυγανιά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο και όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό, το κόβουμε σε τεμάχια και σερβίρουμε.