Γεμιστά κολοκυθολούλουδα

  • Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 19:23

Μία καλοκαιρινή συνταγή για λαδερό φαγητό.

Υλικά  

Ανθους κολοκυθιας (οσους μπορεσω να συγκεντρωσω, περιπου 20) φρεσκους και μεγαλους.
1 κουπα ρυζι για σουπα
1/2 κουπα ρυζι για πιλαφι

1 κουπα ντοματα
μαιντανο και δυοσμο ψιλοκομμενα
αλατι - πιπερι
1/2 κουπα ελαιολαδο
1 και 1/2 κουπα νερο

Εκτέλεση

Αφου πλυνω τα λουλουδακια, αφαιρω προσεκτικα τους στημονες απο το εσωτερικο τους χωρις να ανοιξω τρυπα στο κατω μερος τους.
Ανακατευω σε γαβαθα ολα τα υλικα (εκτος απο το νερο) και γεμιζω τα λουλουδακια στριβοντας στο τελος τις κορυφες τους απαλα και κλεινοντας τα μ' αυτες για να μην αδειασει η γεμιση και για να ψηθει το ρυζι.

Τα αραδιαζω σε κατσαρολα φαρδια, καλα στριμωγμενα για να μην ανοιξουν. Προσθετω το νερο και αφηνω να μαγειρευτουν σε χαμηλη φωτια για καμια ωριτσα μεχρι να σωθει το νερο.

Καλή όρεξη!

 

 

  • Πηγή : myprincess gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ζελέ κεράσι Μελιτζάνες με παρμεζάνα »

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ