Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

  • Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 15:12

Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 40-45 λεπτά
Υλικά για 8 άτομα

Υλικά

-1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
-1 μάτσο άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
-1 μάτσο καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
-1 μάτσο μυρώνια ψιλοκομμένα
-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-1 κομμάτι πορτοκαλόφλουδα λιωμένη
-1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
-2 αβγά
-1 φλιτζάνι γιαούρτι
-1/2 φλιτζάνι λάδι
-2-3 φλιτζάνια (περίπου) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Ρίχνουμε σε λεκάνη όλα μαζί τα χόρτα και τα τρίβουμε με τα χέρια με λίγο αλάτι να μαραθούν καλά. Στραγγίζουμε καλά και τα ανακατεύουμε με τα κρεμμυδάκια, την πορτοκαλόφλουδα, τη φέτα, τα αβγά, το γιαούρτι, το λάδι, λίγο αλάτι (με προσοχή), πιπέρι και όσο αλεύρι χρειάζεται για να σχηματιστεί μια ζύμη λεία και ομογενής (σαν τη ζύμη του κέικ). Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και στρώνουμε μέσα του το μείγμα. Ψήνουμε την πίτα για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

Tips Αν θέλετε, μπορείτε να αδειάσετε το μείγμα σε ταψί για μάφιν και να φτιάξετε περίπου 30 μικρά σπανακοπιτάκια.

 

  • Πηγή : thecookbook gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ