Μαρκίζ σοκολάτας με μπισκότα

  • Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 17:14

Πολύ εύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου.

Υλικά

250 γρ. σοκολάτα με 60% κακάο

125 γρ. βούτυρο μαλακό

100 γρ. ζάχαρη άχνη

150 ml κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου

2 κ.σ. κονιάκ

½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ σπασμένα

Λίγο κακάο

Εκτέλεση

Θα χρησιμοποιήσουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα. Τη ντύνουμε με μεμβράνη (και τα τοιχώματα της). Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις λιώσει αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο και την άχνη. Τα χτυπάμε για λίγα λεπτά, να κρεμόσουν. Λίγη λίγη ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα, το κονιάκ και την κρέμα. Τέλος ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα. Αδειάζουμε το γλυκό στη φόρμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα παγώνουμε για περίπου 3 ώρες στο ψυγείο, να σφίξει. Το αφήνουμε για 20’ σε θερμοκρασία δωματίου και το κόβουμε σε κομμάτια – φέτες. Πασπαλίζουμε με κακάο.

Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά

Χρόνος ψύξης 180 λεπτά

Πηγή: argiro gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λαζάνια με μοσχάρι ραγού Ντοµατόψωµο »

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ