Λουκουμαδάκια με γιαούρτι

  • Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2012 17:32

Ο πρωταγωνιστής εδώ είναι το γιαούρτι που κρύβεται, όµως, στη ζύµη. Ποιος είπε ότι η παράδοση δεν παίρνει ρίσκα;

Υλικά (για 6-8 άτοµα)
Για τους λουκουμάδες
2 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο2 αβγά½ φλ. ζάχαρη1 φλ. γιαούρτιξύσµα λεµονιού ή πορτοκαλιού, ακέρωτου200 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκοµµένη1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνηέ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισµα

Για το σιρόπι
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
½ ποτήρι νερό
2 κ.σ. µέλι
2-3 ξυλάκια κανέλας

Εκτέλεση
Λουκουµάδες: Σε µια λεκάνη βάζουµε το αλεύρι, το λάδι, τα αβγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το ξύσµα και ανακατεύουµε µέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουµε τη λεκάνη µε µια πετσέτα και αφήνουµε το µείγµα για 20-25 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι βάζουµε µπόλικο λάδι (περίπου 2 δάχτυλα) και το τοποθετούµε σε µέτρια φωτιά. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουµε το µείγµα κουταλάκι κουταλάκι. Τηγανίζουµε τους λουκουµάδες µέχρι να πάρουν ξανθό χρώµα. Πασπαλίζουµε µια πιατέλα µε τη µισή καρυδόψιχα και τη µισή κανέλα. Κατόπιν, µε µια τρυπητή κουτάλα, αφαιρούµε τους λουκουµάδες από το τηγάνι και τους τοποθετούµε στην πιατέλα.

Σιρόπι: Σε µια κατσαρόλα βάζουµε όλα τα υλικά και τα βράζουµε σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά. Περιχύνουµε τους λουκουµάδες µε το σιρόπι και τους πασπαλίζουµε από πάνω µε την υπόλοιπη κανέλα και την καρυδόψιχα. Σερβίρονται ζεστοί.

Πηγή: tovima gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χοιρινό με πατάτες στο φούρνο Μύδια με ρύζι »

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

AGORA

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ