Υλικά για 10-12 κομμάτια
3 φύλλα κρούστας
βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα
300 ml γάλα
150 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
50 γρ. κορν φλάουρ
1 αβγό
κρόκοι απο 3 αβγά
80 ml χυμός λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα με το γάλα. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με το κορν φλάουρ, τον χυμό λεμονιού και τα αβγά.
Μόλις βράσει το μείγμα γάλακτος με την κρέμα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε να ζεσταθεί, το αδειάζουμε στο υπόλοιπο γάλα στην κατσαρόλα και ομογενοποιούμε.
Σύνθεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε τα μισά φύλλα ένα ένα και τα στρώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί ή σε ένα τσέρκι 22 εκ. κόβοντας λίγο τις άκρες που εξέχουν.
Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα και γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα της βάσης που περισσεύουν. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.