ΥΛΙΚΑ:
Για το φύλλο:
1/2 κιλό αλεύρι
2 κουταλιές σούπας λειαόλαδο
ελάχιστο αλάτι
1 ποτήρι γεμάτο χλιαρό νερό
1 κουταλιά ξύδι
Για τη γέμιση:
3 αυγά
1/2 κιλό φέτα τριμμένη
1 βραστή πατάτα
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε τα υλικά για το φύλλο και μόλις είναι έτοιμη η ζύμη την αφήνουμε για μία ώρα να ξεκουραστεί. Κατόπιν τη χωρίζουμε σε 4 μέρη και ανοίγουμε ψιλό φύλλο. Έχουμε ήδη ανακατέψει σε μία λεκανίτσα τα υλικά της γέμισης την οποία χωρίζουμε εξίσου σε 4 μέρη. Παίρνουμε κάθε μέρος γέμισης και το τοποθετούμε στο κέντρο του κάθε φύλλου. Το διπλώνουμε σε σχήμα παραλληλόγραμμου και πατάμε τις άκρες με πηρούνι για να κολλήσουν καλά μεταξύ τους. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Αν θέλουμε στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε τα "μαντιλάκια" μας με τυρί.
Πηγή: lesvoskitchen gr