Γαρίδες με μοσχάτο Λήμνου και μάνγκο

  • Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 16:07

 

Υλικά

Για 2 άτομα

½ κιλό γαρίδες (καθαρισμένες)

1 σφηνάκι μοσχάτο Λήμνου

½ μάνγκο κομμένο σε κυβάκια

½ ματσάκι κόλιανδρο

30 γρ. σησαμέλαιο

1 καρότο σε ψιλές λωρίδες

1 κολοκύθι σε ψιλές λωρίδες

50 γρ. σταμναγκάθι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

50 γρ. κρέμα γάλακτος

2-3 ντοματίνια

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

2-3 φύλλα δάφνης

αλάτι

πιπέρi

ελαιόλαδο

Διαδικασία

Παίρνουμε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο. Σοτάρουμε τις γαρίδες μας μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το μάνγκο, ανακατεύουμε, ρίχνουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλατοπιπερώνουμε και ξαναανακατεύουμε. Σβήνουμε με το μοσχάτο Λήμνου και μετά από ένα λεπτάκι περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κόλιανδρο και όλα μαζί τα αφήνουμε για 1-2 λεπτάκια να ψηθούν, μέχρι να γλασάρει η σάλτσα. Οι γαρίδες μας είναι έτοιμες.

Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καρότο, περιμένουμε μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο, έπειτα προσθέτουμε το κολοκύθι και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, ανακατεύουμε τα υλικά μας, συνεχίζουμε με το σταμναγκάθι, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξανανακατεύουμε και σβήνουμε τα λαχανικά μας με λίγο λευκό κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προχωράμε στο στήσιμο του πιάτου μας με τις γαρίδες και τα λαχανικά. Τέλος, γαρνίρουμε προαιρετικά με τα φύλλα δάφνης και τα ντοματίνια.

Καλή όρεξη!

  • Πηγή : lemnos com gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μποχτσαδέλια…Τα πουγκάκια της Λήμνου!

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

SHOWBIZ

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ