Φαβοκεφτέδες με πορτοκάλι και δυόσμο (μυτιλήνης)

  • Τρίτη, 29 Μαΐου 2012 10:01

Υλικά
Για τη φάβα:

-   1 φλυτζάνι φάβα
-   3 φλυτζάνια νερό
-   1 καρότο καθαρισμένο
-   Υ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-   1 φύλο δάφνης

Για τους κεφτέδες:

-   Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-   Υ φλυτζάνι δυόσμο
-   1/3 φλιτζανιού φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-   1 φλυτζάνι με σιμιγδάλι, ψιλό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
-   Σιμιγδάλι ψιλό για το πανάρισμα
-   Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά για τη φάβα σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι η φάβα να λιώσει
εντελώς και να πιεί όλο το νερό. Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και αφήνουμε τη φάβα να κρυώσει. Βάζουμε σε ένα μπολ τη φάβα με τα υλικά για τους κεφτέδες,
ζυμώνουμε για λίγα λεπτά και πλάθουμε τους κεφτέδες.
Τους πανάρουμε με σιμιγδάλι ψιλό και τους τηγανίζουμε ώσπου να πάρουν χρυσό χρώμα.

 

 

  • Πηγή : kouzinimagiremata gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

TRAVEL

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

SHOWBIZ

ΚΟΥΖΙΝΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ