Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου κέντρισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών από τη πρώτη μέρα λειτουργίας της έκθεσης. Προβάλλοντας τις πολυάριθμες έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις του Μουσείου, που περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά εγχειρίδια, οδηγούς περιήγησης, πρακτικά επιστημονικών συναντήσεων και λευκώματα, το σταντ 69 στο Περίπτερο 13 αποτέλεσε κύριο σταθμό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην έκθεση, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να θαυμάσουν το μοναδικό γεωλογικό μνημείο του νησιού, αλλά και να πάρουν πληροφορίες για μια πιθανή επίσκεψη στο νησί. Οι μικροί φίλοι που έκαναν στάση στο σταντ είχαν τη μοναδική ευκαιρία να βρουν απολιθώματα σκάβοντας μέσα στα ηφαιστειακά πετρώματα, να παρακολουθήσουν μικρή ταινία με θέμα τη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους, καθώς και να γνωρίσουν καλύτερα το δεινοθήριο της Λέσβου ζωγραφίζοντάς το! Αξιόλογη ήταν επίσης η προβολή του Απολιθωμένου Δάσους σε μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών που ενημερώθηκαν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου και τις δυνατότητες σχεδιασμού στοχευμένων εκπαιδευτικών δράσεων στο χώρο του Μουσείου αλλά και σε ολόκληρο το νησί της Λέσβου
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η οργάνωση από το Μουσείο εκπαιδευτικής εκδήλωσης στην «Παιδική Γωνιά» της έκθεσης, το βράδυ του Σαββάτου 26 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μικροί φίλοι και οι γονείς τους γνώρισαν τα φυτά και τα ζώα που έζησαν στο Αιγαίο πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια, καθώς επίσης και τις διεργασίες που οδήγησαν στην απολίθωσή τους. Χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική εκπαιδευτική εφαρμογή «Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου» και τη Μουσειοσκευή «Γεώραμα», τα παιδιά έπαιξαν, συμμετείχαν σε ανασκαφές και ζωγράφισαν τα ζώα και τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους!
Η συμμετοχή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης και η ιδιαίτερη προβολή σε σχολικές ομάδες και εκπαιδευτικούς αποτελεί μια από τις πολυάριθμες δράσεις του Μουσείου που στοχεύουν στην ανάδειξη του σπουδαίου γεωλογικού μνημείου και στην προσέλκυση επισκεπτών στο νησί.